Nalazite se: Početna

OTRGNUTO OD ZABORAVA - 2004/05 Men's Cup Winners' Cup - Izviđač - Gorenje 33:25 - FOTO & VIDEO

 

 

izvidjac gorenje 20050312 620

 

LJUBUŠACI ISKOPČALI GORENJE

 

Europski Kup pobjednika kupova, sezona 2004/2005, uzvratna četvrtfinalna utakmica.

Ljubuški, 12.03.2005. godine u 20:15 sati

 

HRK IZVIĐAČ - RK GORENJE 33:25 (17:15)

 

Ljubuški, Gradska športska dvorana, Gledatelja 4000.
Suci: Slobodan Višekruna i Zoran Stanojević (Srbija i Crna Gora).
Nadzornik: Mihail Marinescu (Rumunjska).

 

HRK IZVIĐAČ: Alilović (16 obrana), Pavlović 7, Sušić 1, Martinović 5, Terzić 9, Ćavar 4, Družijanić, Harmandić, Buntić 1, Jurić 1, Paponja 2, Madžar, Prce 3, Tolić (6 obrana)

Trener: Josip Glavaš, pomoćni trener: Zdenko Grbavac

 

RK GORENJE: Podpečan (15 obrana), Tamše, J. Dobelšek, Bedekovič , Kavtičnik 3, M. Oštir, B. Oštir, Sovič 5, Sirk 3, Ilič 3, L. Dobelšek 1 Prost, Šimon, Zrnić 10.

Trener: Ivan Vajdi.

 

Sedmerci: Izviđač 5/4, Gorenje 5/5
Isključenje: Izviđač 6, Gorenje 12 minuta.

 

Ljubuški - Izvđač je u polufinalu Kupa kupova! Čisto i zasluženo, u dekoru kakav u Hercegovini nije zapamćen. U igri kakvu je teško ponoviti. Kao u pravoj drami, uzvrat je imao svoje junake i tragičare.

 

Mali niz "Skauta"

Na kraju je bogato Gorenje moralo priznati zasluženi prolaz boljeg. Da će se dogoditi nešto povijesno, najavila je publika, napunivši istočnu tribinu pola sata prije početka utakmice, a do prvog sučeva zvizduka još punija je bila zapadna. Navijači su cijelu utakmicu glasno bodrili svoje ljubimce. Samo stotinjak mjesta ostalo je za navijače iz Velenja.

Početak za domaće nije obećavao, 0:1 kapetan Sovič, pa 1 :3 u režiji Zrnića. U prvih pet minuta Dušan Podpečan ima šest obrana, Alilović ne može dirnuti loptu, Potom slijede mali niz Izviđača 3:0 i prvo vodstvo od 4:3 u 8. minuti. Izviđač u 12. minüti ima 8:6, od čega je šest pogodaka Terzića. Prethodno je Tolić zaustavio prvi šut gostiju. Novu seriju 3:0 Izviđač pravi od 13. do 19. minute, potom istom mjerom uzvraća Gorenje, pa zahvaljujući Pavloviću i Ćavaru Izviđač... Na kraju prvog dijela obećavaiućih 17:15 za domaće.

 

Raspoloženi Alilović

U prvih 14 minuta nastavka, Izviđač igra fantastičnu obranu. U prvom dijelu nevidljivi Alilović čini čuda. Nakon vodstva od 21:16 i Terzićevoga promašenog sedmerca, opet Podpečan, Izviđač stiže do kapitalnih 25:17, serijom 8:2. Željenih šest pogodaka Izvidač ima u 41. minuti, pogotkom Martinovića.

Kada je u u 43. minuti, M. Oštir napravio teži prekršaj nad Buntićem, vidjelo se da gosti gube glavu. .

U nizu atraktivnih poteza na obje strane, nemogućim zgoditkom Mirko Sušić u 49. minuti podiže vodstvo domaćih na rekordnih 28:19. Dalje se u dvorani ništa nije čulo, gosti do kraja uspijevaju samo ublažiti poraz. Slijedile su petominutne ovacije, slavlje rukometaša Izviđača.

Plasman u polufinale Kupa kupova rukometaša Izviđača nije samo najveći uspjeh u 49-godišnjoj povijesti ovog kluba, hercegovačkog sporta uopće, nego i svih olimpijskih sportova u poratnoj BiH.

 

Očekivali smo tešku utakmicu, ali smo planirali rezultat držati pod kontrolom. Teško je to bilo kada je puna dvorana ponijela domaće, koji su zaigrali maksimalno, a mi smo tonuli...- rekao je rukometaš Gorenja Vedran Zrnić.

 

Teško je u momčadi Izviđača izdvojiti nekog kao najboljeg igrača utakmice.

Bila je to pobjeda kolektiva. U prvom dijelu igru je nosio Terzić, a u drugom vratar Alilović. Epitet Igrača utakmice može ponijeti Mirsad Terzić:

Navijači su nam puno pomogli. Teška utakmica, znali smo da treba graditi rezultat, čekali smo protivnika i dočekali. U poluvremenu smo se dogovorili da nećemo srljatl i u nastavku smo strogo slijedli upute trenera Glavaša koji je mnogo pridonlo ovoj našoj pobjedi.

 

A sada Zagreb

Darko Martinović, rukometaš Izviđača, bio je više nego zadovoljan pobjedom, ističući da je posebno njemu bilo teško kada "rijetko" igra u napadu:morao sam mijenjati bolesnog Buntića. Fantastično. Sad ćemo izvući Zagreb i dobiti obje utakmice.

 

Vrata domaćih odlično je čuvao Mirko Alilović:

Nisam dobro otvorio prvo poluvrijeme. U nastavku je sve štimalo. Ne sjećam se da smo nekad poluvrijeme tako dobro odigrali, čemu su pridonijeli i navijači.

 

Brojni uzvanici

Kao rijetko koju, utakmicu Izviđača i Gorenja pratili su i brojni uzvanici, iz Federacije Bosne i Hercegovine. Među ostalim, na pretrpanim tribinama tiskali su se dopredsjednlk Vlade Federacije BIH Dragan Vrankić, ministar u Vladi Tomo Lučić, Bariša Čolak, predsjednik HDZ BiH i ministar sigunosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine...

 

 

 

 

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo